Dream Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 14 minut temu, kabie napisał: Jest tu dużo racji, szczególnie że ulepszanie tego ekwipunku się kompletnie nie opłaca, już lepiej kupić set na 94, a ten z 65, który jeszcze nie dawno miał wartość 100zl, teraz spadnie pewnie do 20 zł Dokładnie tak set chaosu który trochę kosztował teraz można wywalić na ziemię bo i tak nikt go nie kupi skoro ma się świadomość tego, że trzeba wydać drugie tyle na 94... Totalna porażka, jak gram od lat i nigdy nie narzekałem tak teraz jest to liść skierowany w stronę graczy którzy poświęcali czas na eq 65, a administracja kwituje to "trudno trzeba przerobić na 94"... Czyli muszę mixować eq pvm bo bony na zwierzęta zmieniono na mityki, na 65 dochodzi sungma gdzie wcześniej miało się te chao gdzieś to jeszcze, eq pvp przerabiać... To już lepiej żeby gracze 65 zaczęli od nowa skoro eq i tak do wywalenia, chao do robienia, eq do mixowania... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabie Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 7 minut temu, Dream napisał: Dokładnie tak set chaosu który trochę kosztował teraz można wywalić na ziemię bo i tak nikt go nie kupi skoro ma się świadomość tego, że trzeba wydać drugie tyle na 94... Totalna porażka, jak gram od lat i nigdy nie narzekałem tak teraz jest to liść skierowany w stronę graczy którzy poświęcali czas na eq 65, a administracja kwituje to "trudno trzeba przerobić na 94"... Czyli muszę mixować eq pvm bo bony na zwierzęta zmieniono na mityki, na 65 dochodzi sungma gdzie wcześniej miało się te chao gdzieś to jeszcze, eq pvp przerabiać... To już lepiej żeby gracze 65 zaczęli od nowa skoro eq i tak do wywalenia, chao do robienia, eq do mixowania... Taka jest niestety prawda. Do przebicia są postacie, które były domknięte pod korek, lub prawie, zresztą dział handlu i to co się dzieje na grze zweryfikowało przedział 65, postacie można kupić za połowę wartości, na respach zostały dosłownie 2 osoby operujące postaciami. Też tu grałem od 3 lat, ale no takie podejście dało mi jakiś sygnał że to nie miejsce dla mnie Nic to i tak nie zmieni, bo podejście administracji jak napisałeś, " trudno, przerabiajcie" a gracze Ci napiszą że postacie za 100 zł i tak nikogo nie obchodzą xd 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlassYaa Opublikowano 20 Października 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 44 minuty temu, Dream napisał: Dokładnie tak set chaosu który trochę kosztował teraz można wywalić na ziemię bo i tak nikt go nie kupi skoro ma się świadomość tego, że trzeba wydać drugie tyle na 94... Totalna porażka, jak gram od lat i nigdy nie narzekałem tak teraz jest to liść skierowany w stronę graczy którzy poświęcali czas na eq 65, a administracja kwituje to "trudno trzeba przerobić na 94"... Czyli muszę mixować eq pvm bo bony na zwierzęta zmieniono na mityki, na 65 dochodzi sungma gdzie wcześniej miało się te chao gdzieś to jeszcze, eq pvp przerabiać... To już lepiej żeby gracze 65 zaczęli od nowa skoro eq i tak do wywalenia, chao do robienia, eq do mixowania... Z eq pvm przerabiasz na od razu item 79 +9 Eq 65 było ulepszane bez Sanktuarium, także zdecydowanie łatwiejsze do ulepszenia, stąd nie ma innej opcji jak przerobienie od +0 W tej kwestii zmian już nie będzie, zostaje tak jak zostało to napisane. Nie da się inaczej tego zrobić, a te zmiany w dalszej perspektywie wyjdą bardzo na +. A to, że czasem gracze nam nie wierzą to normalna rzecz, z czasem udowadniamy, że Valium cały czas żyje i ma się dobrze. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlassYaa Opublikowano 20 Października 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 11 godzin temu, DeathPunch napisał: Miałbym pytanie co do daty samego eventu. Zaczyna się 29.10 tj. środa, a kończy o 9 rano w poniedziałek 10.11. Czy ta data jest ostateczna, ponieważ 11.11 jest wolny i 1.11 jest do odebrania albo ustalony odgórnie przez firmy. Natomiast spytałem kilka osób i za 1.11 mają wolne właśnie 10.11. Reasumując 10 i 11 to jest jeszcze dobry czas na granie. Czy byłaby możliwość jeśli ogół serwera by za tym był, żeby przesunąć event o 2 dni czyli z 29.10 na 31.10 (piątek) oraz z 10.11 na 12.11 (9:00). Czy ma to wg Was sens @BlassYaa? Człowiek zapomina o czymś takim jak święto... Zaraz dopiszemy, że do 12.11 jest event. 2 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djoment Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 4 minuty temu, Dream napisał: Po pierwsze kasujesz komentarze co nie za ładnie wyglada zważywszy na to, że jest do dyskusja, a co za tym idzie każdy ma prawo powiedzieć swoje zdanie. Chyba ze se Kabie sam post skasował. No jasne, że nie będzie zmian bo to tylko podkreśli ze jednak tego nie przemyśleliście. Pamiętaj, że serwer tworzą gracze, to że ma sie dobrze i żyje oznaczało, że gracze czuli się dobrze, a czy tak będzie po aktu, czas pokaże. Może tylko jeden przedział bedzie skopany... Nie odpowiedziałeś jeszcze co z zwierzakami łatwymi które byly na mapach które idą do skasowania... Tak jak napisałem nie liczę na zmianę tego bo nie gram tu pierwszy rok i wiem jakie masz podejście do zdania innych... Pozdrawiam Co to jest w ogóle za argument że ludzie muszą nadrabiać chao itp, przecież wraz z wprowadzeniem tej mapy było mówione że to nie jest Yohara, więc dlaczego ludzie mają dostać to za darmo. Gdyby eq z 65 by się przerabiało na 94 +9 ( mówię o pvp) to sam bym robił sety z 65 bo ulepszanie jest praktycznie darmowe, jeżeli 65 chce brać udział w aktualizacji YOHARY to chyba logiczne że muszą nadrobić rzeczy z poprzednich map 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OdklejonyAlkus Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 1 godzinę temu, Dream napisał: Dokładnie tak set chaosu który trochę kosztował teraz można wywalić na ziemię bo i tak nikt go nie kupi skoro ma się świadomość tego, że trzeba wydać drugie tyle na 94... Totalna porażka, jak gram od lat i nigdy nie narzekałem tak teraz jest to liść skierowany w stronę graczy którzy poświęcali czas na eq 65, a administracja kwituje to "trudno trzeba przerobić na 94"... Czyli muszę mixować eq pvm bo bony na zwierzęta zmieniono na mityki, na 65 dochodzi sungma gdzie wcześniej miało się te chao gdzieś to jeszcze, eq pvp przerabiać... To już lepiej żeby gracze 65 zaczęli od nowa skoro eq i tak do wywalenia, chao do robienia, eq do mixowania... Co ty pierdolisz??? Dobrze że cię odjebali bo padaka jak taki wysryw mógł przejść przez myśl żeby pruć się o eq warte 20zl od itema który można zrobić w jeden dzień i to nawet kilka, a eq mistyki wymixujesz w kolcach i broni w około 5k pudeł zmianek, ale może jak jesteś niepełnosprytny to rzeczywiście może taka czynność cię przerastać. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obora Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 Szarfa trudna to trochę przesada jednak . 125 oranamentow /250 brył to chyba gruba przesada biorąc pod uwagę profity . No chyba że z dunga polecą te ulepy choć wydaje mi się że nie xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsimo Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 Pytanie odnośnie ulepów na wymianę tokenów do eventu - może przydałoby się dorzucić również jakieś stare ulepy typu kule z matrixa/regala/trytona/kible żeby słabsze postacie też miały co wymieniać a nie tylko itemki z yohary. Druga kwestia dorzuciłbym jeszcze przepalanie jaj z apopisa w cenie ornamentów - czasami dość sporo ich jest na rynku a zapotrzebowanie na nie dość okrojone. Pozwoliłoby to wyczyścić rynek z nich i przywrócić normalna cenę @BlassYaa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsimo Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 (edytowane) 17 godzin temu, BLSKY napisał: Tak jak napisałem w podsumowaniu. Albo dodanie zielonej stalki jako ulep równy ornamentom, żeby w craftingu szmaragdowego orna była użyta stalka z gór wukonga. Oczywiscie w takiej samej ilości jak innych ornamentów. Analogicznie zrobić z ulepkiem z metką i ulepem z bossa. Obecnie kamień z metką na 65 będzie bezużyteczny, bo nie jest nigdzie używany. Kwestia tego czy to będzie zielona stal, czy to będzie zielony ornament, zielona skałka i zielona fiolka, to już wy zdecydujecie, ale wyrównanie tego będzie po prostu uczciwe względem reszty. Żeby craftowanie kremów było z 6 a nie z 5 itemków. Wiadomo, nie patrzę już na kwestie tego że nie mamy dwóch brył, ale tego nie ma co ruszać, jednak potraktowanie po prostu kontentu z 65 do kontentu yoharskiego byłoby fair względem naszego przedziału z góry dzięki! Cieszę się że odpisałeś @BlassYaa Tutaj też sie odniosę do twojej kwestii "opłacalności" przedziału. Może też warto uwzględnić skoro tak przeliczasz wszystko, jaki jest koszt wykraftowania eq 79+9 a np 135 +9 gdzie idzie wiecej ornamentów/ brył do ulepszania(przy założeniu, że jesteś nowym graczem i robisz od 0). Może jeszcze weźmy pod uwage koszt wymaxowania hełmu na 94 a na 130/135? Może tez porównaj trudność wejścia na dane dungi gdzie np na 94- żul mentalem bez szaty aury i papirusów można robić skorpiona 3:30-4:30. Zrób mi taki czas żulem np. na statku na 135lvlu. Wiecznie przedział 94 uważacie za poszkodowany, to może pora zmienić przedział, idź grać na 135 zobacz czy jest taki super, a 94 zostaw innym. Jeszcze kwestia wyrównania szkat na twierdzy - moim zdaniem zabije to jakikolwiek latania twierdzy na wyższych przedziałach niż 94 - na tym przedziale mówiąc wprost twierdza jest papierowa. Różnice powinny pozostać gdyż im wyższy przedział twierdzy tym było trudniej co nagradzane było ilością szkat. Zabije to jakikolwiek sens latania twierdzy, skoro mają być wyrównane ilości mitycznych dusz przy ornamentach to logicznym będzie spamowanie np. skorpiona w 3-4min gdzie ornament będzie sie dało wymienić na 32 dusze, niz twierdzy np. na 135-lvlu która przeciętna postać robi 4-5minut i dostanie tyle samo szkat co żul na skorpionie. A nie oszukujmy się, na obecym etapie serwera twierdza głównie służy do latania jajec pod mityczne dusze. Edytowane 20 Października 2025 przez xsimo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLSKY Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 29 minut temu, xsimo napisał: Tutaj też sie odniosę do twojej kwestii "opłacalności" przedziału. Może też warto uwzględnić skoro tak przeliczasz wszystko, jaki jest koszt wykraftowania eq 79+9 a np 135 +9 gdzie idzie wiecej ornamentów/ brył do ulepszania(przy założeniu, że jesteś nowym graczem i robisz od 0). Może jeszcze weźmy pod uwage koszt wymaxowania hełmu na 94 a na 130/135? Może tez porównaj trudność wejścia na dane dungi gdzie np na 94- żul mentalem bez szaty aury i papirusów można robić skorpiona 3:30-4:30. Zrób mi taki czas żulem np. na statku na 135lvlu. Wiecznie przedział 94 uważacie za poszkodowany, to może pora zmienić przedział, idź grać na 135 zobacz czy jest taki super, a 94 zostaw innym. Jeszcze kwestia wyrównania szkat na twierdzy - moim zdaniem zabije to jakikolwiek latania twierdzy na wyższych przedziałach niż 94 - na tym przedziale mówiąc wprost twierdza jest papierowa. Różnice powinny pozostać gdyż im wyższy przedział twierdzy tym było trudniej co nagradzane było ilością szkat. Zabije to jakikolwiek sens latania twierdzy, skoro mają być wyrównane ilości mitycznych dusz przy ornamentach to logicznym będzie spamowanie np. skorpiona w 3-4min gdzie ornament będzie sie dało wymienić na 32 dusze, niz twierdzy np. na 135-lvlu która przeciętna postać robi 4-5minut i dostanie tyle samo szkat co żul na skorpionie. A nie oszukujmy się, na obecym etapie serwera twierdza głównie służy do latania jajec pod mityczne dusze. Odpowiem CI jako gracz posiadający 4 postacie na 94 i 4 postacie na 135. Nie wiem gdzie Ty grasz i jakie masz postacie, ale mam zamkniętę pod korek i takie które są z papierkami ale bez szaty. Jak najbardziej, kwestia hełmu lawy masz rację, ale przy championie my jako 94 musimy przecież dobić nasze hełmy 65 do "Waszych" helmów na 135, bo przerabianie będzie z Lawy. Do tego trudność tego skorpiona a trrudnośc dungów na 135. Mam mentala 94 na papierkach i z szatą X ze wszystkimi świadectwami i robię nim Skorpiona w 3 minuty, a mam bodziaka 135 z fuill papierkami, bez świadectw i bez szaty i robię nim kościaka w 3:20, także nie wiem gdzie tutaj jest ta nierówność. Jedynym dungiem który macie :"Trudniejszy" Jest stary dung Pradawna twierdza, jednak macie rekompensatę w formie większej ilości sztuk z dunga. Na 135 Macie 2x mapę, więć masz 2x więcej potencjalnego dropu. Do craftingu Szmaragdowego ornamentu idzie 5 orna, z czego 2 lecą na przedziale 135 XD Także sory, ale osoba ze 135 w którym momencie jest pokrzywdzona? Skoro od zawsze 135 jest promowana pod kątem ilości wszystkiego. Nawet z głupiego metina leci Wam więcej zmianek czy karmy(Głupi przykład, ale jednak) Całe życie macie więcej Mitycznej z przedmiotów z waszego przedziału, więc na każdym etapie macie wszystkiego wiecej, więc co Ty tu za farmazony opowiadasz, ze 94 wiecznie ma pretesnje, skoro Ci to policzyłem. Masz czarno na białym, że przedział 94 będzie w 67% opłacalności reszty przedziałów, a Ty przychodzisz i mówisz, jak to na 135 ciężko XD Pokazać Ci moja ekipę na sanktu na 135 gdzie masz w chuj wićej szkat i moją ekipe na 94? Kto ma ciężej? gwarantuje Ci, ze próg wejścia na 94 jest kilkukrotnie droższy i ciężźszy, a do tego sama mapa na dungu 135 jest mniejsza i przyjemniejsza do biegania XD Także, daj mi znaczka na jakim przedziale grasz i porównaj z innym, ale nie z opowieści, tylko z autopsji. A jeśli nie masz takiego porównania, to średni z Ciebie kolega do dyskusji. Miłego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsimo Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 12 minut temu, BLSKY napisał: Odpowiem CI jako gracz posiadający 4 postacie na 94 i 4 postacie na 135. Nie wiem gdzie Ty grasz i jakie masz postacie, ale mam zamkniętę pod korek i takie które są z papierkami ale bez szaty. Jak najbardziej, kwestia hełmu lawy masz rację, ale przy championie my jako 94 musimy przecież dobić nasze hełmy 65 do "Waszych" helmów na 135, bo przerabianie będzie z Lawy. Do tego trudność tego skorpiona a trrudnośc dungów na 135. Mam mentala 94 na papierkach i z szatą X ze wszystkimi świadectwami i robię nim Skorpiona w 3 minuty, a mam bodziaka 135 z fuill papierkami, bez świadectw i bez szaty i robię nim kościaka w 3:20, także nie wiem gdzie tutaj jest ta nierówność. Jedynym dungiem który macie :"Trudniejszy" Jest stary dung Pradawna twierdza, jednak macie rekompensatę w formie większej ilości sztuk z dunga. Na 135 Macie 2x mapę, więć masz 2x więcej potencjalnego dropu. Do craftingu Szmaragdowego ornamentu idzie 5 orna, z czego 2 lecą na przedziale 135 XD Także sory, ale osoba ze 135 w którym momencie jest pokrzywdzona? Skoro od zawsze 135 jest promowana pod kątem ilości wszystkiego. Nawet z głupiego metina leci Wam więcej zmianek czy karmy(Głupi przykład, ale jednak) Całe życie macie więcej Mitycznej z przedmiotów z waszego przedziału, więc na każdym etapie macie wszystkiego wiecej, więc co Ty tu za farmazony opowiadasz, ze 94 wiecznie ma pretesnje, skoro Ci to policzyłem. Masz czarno na białym, że przedział 94 będzie w 67% opłacalności reszty przedziałów, a Ty przychodzisz i mówisz, jak to na 135 ciężko XD Pokazać Ci moja ekipę na sanktu na 135 gdzie masz w chuj wićej szkat i moją ekipe na 94? Kto ma ciężej? gwarantuje Ci, ze próg wejścia na 94 jest kilkukrotnie droższy i ciężźszy, a do tego sama mapa na dungu 135 jest mniejsza i przyjemniejsza do biegania XD Także, daj mi znaczka na jakim przedziale grasz i porównaj z innym, ale nie z opowieści, tylko z autopsji. A jeśli nie masz takiego porównania, to średni z Ciebie kolega do dyskusji. Miłego Odbierasz to jako personalny atak, chlop lat x wie ile w co drugim zdaniu "XD" co zabiera powage wypowiedzi. Co do hełmu, przecież dyskusja jest o ornamentach a nie poziomie championa, w pizdzie to mam ze masz wbić hełm lawy skoro czepiasz się opłacalności ornamentów/stalek. Zaznacz mi zdanie, w którym miejscu napisałem ze 135 jest trudny? Chodzi o sam fakt, że jednak metin zawsze był konstruowany tak czy na tym serwerze czy innym jest się bardziej nagradzanym na klepanie czegoś na wyższym lvlu niż niższym. Porównujesz czas bodziaka do mentala i to w dodatku do "szybszego dungu" spoko, da sie latać kosciaka szybko, co nie można powiedzieć o statku. Na 135 jest 2x mapa, 2x drop spoko, weź pod uwagę to, że jednak na 135 jest największa ilość graczy pomijajac ekipy a biorąc pod uwagę tak zwanych "niedzielnych" grajków. Do szmaragdowych ornamentow fakt idą dwa rodzaje, ale nie zapomnij, że każdy ma 1 limit do wylatania. Wiec co mi z tego, że mogę dropnać zarówno jedne i drugie jak limit i tak cię ogranicza tygodniowy. Róznicy w cenie między ornamentami jakoś nie są szałowe, gdzie wszystkie ornamenty kosztują aktualnie 2kw/szt. Jedynym droższym ulepem jest zielona stal, no bo przecież tyle osob lata tego wukonga ze szok.... Wiesz i mało mnie obchodzi jakie masz postacie, możesz mieć ich z 20 i w chuju to mam, odnoszę się do ogółu a nie do Ciebie personalnie wiec przestań się pruć "XD" panie kolego słaby do dyskusji. ps. postki mam zarówno na 135 jak i na 94 wiec się nie martw. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLSKY Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 1 minutę temu, xsimo napisał: Odbierasz to jako personalny atak, chlop lat x wie ile w co drugim zdaniu "XD" co zabiera powage wypowiedzi. Co do hełmu, przecież dyskusja jest o ornamentach a nie poziomie championa, w pizdzie to mam ze masz wbić hełm lawy skoro czepiasz się opłacalności ornamentów/stalek. Zaznacz mi zdanie, w którym miejscu napisałem ze 135 jest trudny? Chodzi o sam fakt, że jednak metin zawsze był konstruowany tak czy na tym serwerze czy innym jest się bardziej nagradzanym na klepanie czegoś na wyższym lvlu niż niższym. Porównujesz czas bodziaka do mentala i to w dodatku do "szybszego dungu" spoko, da sie latać kosciaka szybko, co nie można powiedzieć o statku. Na 135 jest 2x mapa, 2x drop spoko, weź pod uwagę to, że jednak na 135 jest największa ilość graczy pomijajac ekipy a biorąc pod uwagę tak zwanych "niedzielnych" grajków. Do szmaragdowych ornamentow fakt idą dwa rodzaje, ale nie zapomnij, że każdy ma 1 limit do wylatania. Wiec co mi z tego, że mogę dropnać zarówno jedne i drugie jak limit i tak cię ogranicza tygodniowy. Róznicy w cenie między ornamentami jakoś nie są szałowe, gdzie wszystkie ornamenty kosztują aktualnie 2kw/szt. Jedynym droższym ulepem jest zielona stal, no bo przecież tyle osob lata tego wukonga ze szok.... Wiesz i mało mnie obchodzi jakie masz postacie, możesz mieć ich z 20 i w chuju to mam, odnoszę się do ogółu a nie do Ciebie personalnie wiec przestań się pruć "XD" panie kolego słaby do dyskusji. ps. postki mam zarówno na 135 jak i na 94 wiec się nie martw. Czyli zabolało XD Pozwól, że emotikony, wyrażanie emocji poprzez XD zachowam w takiej formie jak wyżej, To, ze dla CIebie XD jest oznaką czegoś nie na miejscu, lub żałosnego to już nie mój problem Ja od zawsze lubiłem "XD'" bo wyraża takie potężne rozbawienie w danej sytuacji a zużywa tylko dwie literki. także XD było trafne w twoją stronę. Dla mnie twoja wypowiedź wyżej była typowym płaczem osoby ze 135, bo dlaczego inni mają mieć po równo. No dlatego, że jeśli mamy coś łączyć, to sensownie. Bo te twoje limity mamy też my, na niższych przedziałach, a możliwość wydropienia tylko jednej wersji ulepszacza, więć my musimy kupić 80%, a Wy 60%, tu jest ta róznica. A co do 94 strikte, to wytłumacz mi dlaczego 94 ma mieć jeden kluczowy ulep, 130 2 ulepy i 135 2? Czym się różni 94 od 120 i 130? Więc czemu Ci nie przeszkadza to łączenie? Tam jest git a na 94 nie tak? Wytłumacz mi proszę, czemu na 94 ma być wszystkego mniej? Bo twierdze się biega szybciej, ale ma się prawie połowe szkat mniej? Bo skorpiona biegasz szybko? A które dungi nowej yohary biegasz wolno? Statek to 20 sekund moze wolniej się robi, przecież to odkąd zmienili opcje zbijania tych beczek do końca, to tak samo afk dung jak każdy inny. A co do tego, ze mam się nie martwić o przedziały, to ja w przeciwieństwie do Ciebie nie patrzę tutaj na siebie tylko na całą reszztę, ja planuję wejśc na championa wszystkimi siłami, a w głowie mam ludzi, których na to nie stać i mają zostać na yoharze i osobiście wolałbym, żeby te "słabsze" postacie miały po równo, bo najmocniejsi i tak sobie poradzą, ale to Ci słabsi napędzają rynek, a im jest ich więcej tym cały serwer zyskuje, bo tym najmocniejszym schodzą ulepy to i grać się chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsimo Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 3 minuty temu, BLSKY napisał: Czyli zabolało XD Pozwól, że emotikony, wyrażanie emocji poprzez XD zachowam w takiej formie jak wyżej, To, ze dla CIebie XD jest oznaką czegoś nie na miejscu, lub żałosnego to już nie mój problem Ja od zawsze lubiłem "XD'" bo wyraża takie potężne rozbawienie w danej sytuacji a zużywa tylko dwie literki. także XD było trafne w twoją stronę. Dla mnie twoja wypowiedź wyżej była typowym płaczem osoby ze 135, bo dlaczego inni mają mieć po równo. No dlatego, że jeśli mamy coś łączyć, to sensownie. Bo te twoje limity mamy też my, na niższych przedziałach, a możliwość wydropienia tylko jednej wersji ulepszacza, więć my musimy kupić 80%, a Wy 60%, tu jest ta róznica. A co do 94 strikte, to wytłumacz mi dlaczego 94 ma mieć jeden kluczowy ulep, 130 2 ulepy i 135 2? Czym się różni 94 od 120 i 130? Więc czemu Ci nie przeszkadza to łączenie? Tam jest git a na 94 nie tak? Wytłumacz mi proszę, czemu na 94 ma być wszystkego mniej? Bo twierdze się biega szybciej, ale ma się prawie połowe szkat mniej? Bo skorpiona biegasz szybko? A które dungi nowej yohary biegasz wolno? Statek to 20 sekund moze wolniej się robi, przecież to odkąd zmienili opcje zbijania tych beczek do końca, to tak samo afk dung jak każdy inny. A co do tego, ze mam się nie martwić o przedziały, to ja w przeciwieństwie do Ciebie nie patrzę tutaj na siebie tylko na całą reszztę, ja planuję wejśc na championa wszystkimi siłami, a w głowie mam ludzi, których na to nie stać i mają zostać na yoharze i osobiście wolałbym, żeby te "słabsze" postacie miały po równo, bo najmocniejsi i tak sobie poradzą, ale to Ci słabsi napędzają rynek, a im jest ich więcej tym cały serwer zyskuje, bo tym najmocniejszym schodzą ulepy to i grać się chce. Co miało mnie zaboleć, opinia jakiegoś randoma z Internetu? Ciekawe. Metin nigdy nie będzie po równo koleżko, zawsze jakiś przedział będzie faworyzowany bardziej lub mniej. Jak na moje łączenie jest git, przynajmniej postki na 94 będą miały kolejna alternatywę do biegania innego dunga niż skorpion czy utopiec do porzygu, a samo granie na 94 jest przecież przyjemne. Nie zapominaj, że to nadal tylko gra komputerowa, nie wszystko musi się wszystkim po równo opłacać, tak samo nie musisz wszystkiego przeliczać ile dany przedział zarabia won/h per postać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLSKY Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 2 minuty temu, xsimo napisał: Co miało mnie zaboleć, opinia jakiegoś randoma z Internetu? Ciekawe. Metin nigdy nie będzie po równo koleżko, zawsze jakiś przedział będzie faworyzowany bardziej lub mniej. Jak na moje łączenie jest git, przynajmniej postki na 94 będą miały kolejna alternatywę do biegania innego dunga niż skorpion czy utopiec do porzygu, a samo granie na 94 jest przecież przyjemne. Nie zapominaj, że to nadal tylko gra komputerowa, nie wszystko musi się wszystkim po równo opłacać, tak samo nie musisz wszystkiego przeliczać ile dany przedział zarabia won/h per postać A dlaczego nie chcieć tego wyrównać, skoro jest na to idealna okazja? Chyba przyjemniej by się ludziom grało jesli przedziały byłyby względnie równe? Wybór przedziału w takim rozkładzie jak pisałem wyżej byłby uzależniony od wygody, a nie opłacalności, skoro to by było wyrównane. Śmiem twierdzić, ze na 135 gra najwięcej osób bo się to najbardziej opłaca, a nie dlatego, ze 135 jest super i bieganiu statku jest TOP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsimo Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 (edytowane) 27 minut temu, BLSKY napisał: A dlaczego nie chcieć tego wyrównać, skoro jest na to idealna okazja? Chyba przyjemniej by się ludziom grało jesli przedziały byłyby względnie równe? Wybór przedziału w takim rozkładzie jak pisałem wyżej byłby uzależniony od wygody, a nie opłacalności, skoro to by było wyrównane. Śmiem twierdzić, ze na 135 gra najwięcej osób bo się to najbardziej opłaca, a nie dlatego, ze 135 jest super i bieganiu statku jest TOP A to nie jest tak, że aktualnie ludzie i tak wybierają przedział pod kątem wygody i feelingu z gry? Ja np. tak gram, bo lubię za równo dungi 94 jak i 135, a np. 130 mnie totalnie nie przekonuje mimo, że ornamenty są najdroższe i potencjalnie najwięcej da się zarobić na zwykłych ornamentach. Nie zawsze da się wszystko wyrównać, proponujesz dorzucic stale do kraftu szmaragdowego - ok wporzo, to rozumiem, że po update mają ludzie drożej craftować smoczą dusze bo tak? A ci co zrobili wcześniej to git, bo skupowali stale po 1,5k jak była ich masa na rynku. Chcesz wyrównania a nie widzisz też drugiego dna, gdzie faktycznie podnosisz koszt rzeczy, które i tak nie mało kosztują i nie każdy je robi. To może podrzuce jeszcze abstrakcyjny pomysł - skoro stalki zielone maja takie małe zastosowanie, to może dodajmy crafting - zielona stal na dowolny ornament? ale byłoby kongo co? "XD" oczywiście żartuje. Ta dyskusja i tak nie ma sensu, bo i tak włodarz podejmie tu ostateczną decyzję, pozdro z fartem. Edytowane 20 Października 2025 przez xsimo 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz254 Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 Tak jak kolega wyżej uważam że drop skrzyń z twierdzy powinien być zmieniony ale napewno nie zrównany z 94 specjalnie robiłem postke 135 pod to i teraz będę musiał się przerzucić na zula 94 zeby to biegać bo czas i tak będzie podobny xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHenry Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 Amulet władcy będzie działał na wyprawie eventowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROKATOWY Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 Cytat W dniu 19.10.2025 o 18:07, BlassYaa napisał: Szarfy Trudne: Wartość ataku: 225-325 Średnie Obrażenia: 15-22% Silny Przeciwko Potworom: 15-22% Silny na Żywioły: 15-22% Przedmioty potrzebne na wytworzenie Trudnych Szarf: Szarfa na Żywioły - 2500x , 100x , 50x , 25x , 200x Szarfy wytwarza się u Jacka Pumpkina. Szarfy są na 14 dni, oraz można nimi handlować. Czas Szarfy leci od momentu wytworzenia. Szarfy można wytworzyć tylko podczas trwania eventu. Za dużo tych tokenów, ktoś już zwrócił na to uwagę, ale chyba przeszło bez odpowiedzi. Dodałbym jeszcze, że wcześniej nakładki z IS były na 30 dni, a są w tym evencie na 20 dni i nie bardzo rozumiem tego zabiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nihil Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 23 minuty temu, BROKATOWY napisał: Za dużo tych tokenów, ktoś już zwrócił na to uwagę, ale chyba przeszło bez odpowiedzi. Dodałbym jeszcze, że wcześniej nakładki z IS były na 30 dni, a są w tym evencie na 20 dni i nie bardzo rozumiem tego zabiegu. Z tego co kojarzę to zawsze w eventach tematycznych były nakładki na 20 dni. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsimo Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 Godzinę temu, PanHenry napisał: Amulet władcy będzie działał na wyprawie eventowej? Na poprzednim evencie z dungiem eventowym działał amulet władcy wiec podejrzewam, że analogicznie bedzie tutaj też podwajać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanHenry Opublikowano 20 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2025 31 minut temu, xsimo napisał: Na poprzednim evencie z dungiem eventowym działał amulet władcy wiec podejrzewam, że analogicznie bedzie tutaj też podwajać Tak tez mi się kojarzyło ale wolę dopytać żeby nie kupić na żula tylko po to żeby sobie twierdze latać ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCCaBrA Opublikowano 21 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2025 Temat pominięty: Zbieranie kwiatków. Rozumiem, że zbieraki powyżej 64 poziomu nadają się już tylko do Petów? Czy chwasty zostaną przeniesione na inne mapy, a może na mapę 30-64 będzie dało się wejść z wyższym lvl żeby zbierać? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colora Opublikowano 21 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2025 Proponuję dodać jeszcze minerały z map yoharskich 1 z jakimś mniejszym przelicznikiem (5?) Troszkę pomoże graczom zarobić na trudną szarfę i zmniejszy ich ilość na rynku. Takie rozwiązanie było juz przy którymś z eventow tematycznych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaytomi Opublikowano 21 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2025 Pytanie odnośnie eq 65+9. Czy eq bedzie przerabiane na podstawową wersje 79 czy na wersje mityczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsimo Opublikowano 21 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2025 2 godziny temu, deejaytomi napisał: Pytanie odnośnie eq 65+9. Czy eq bedzie przerabiane na podstawową wersje 79 czy na wersje mityczna? na mityczne +9, pytanie wałkowane milion razy pod każdym tematem dot. aktualki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi